Tomas Ambt Kofod indtaler "Ildfluer" i hjemmestudio

Tilblivelsen af audio

bogen

Da min søn Emil foreslog, at vi skulle indtale Ildfluer som audio bog, ønskede vi, at Tomas skulle læse, men vi havde ikke økonomien til at hyre ham.

Tomas Ambt Kofod

Tomas Ambt Kofod (født 8. januar 1969) er en dansk skuespiller, uddannet fra Teaterskolen ved Aarhus Teater. Kofod er en af Danmarks store musical-stjerner med roller som Fantomet i The Phantom of the Opera og i Love Never Dies, Udyret i Skønheden og Udyret og Dr. Jekyll & Mr. Hyde i Jekyll & Hyde. Sidstenævnte sikrede ham en Reumert-nominering som "Årets mandelige hovedrolle" i 2016.

Tomas Ambt Kofod. Foto: Martin Rønne Mydtskov

Hvem skal indtale bogen?

Da vi ikke havde pengene til at hyre en professionel oplæser, afsøgte vi forskellige andre muligheder, uden at finde den rigtige stemme. Emil mente, at vi skulle spørge Tomas Ambt Kofod, da han havde været instruktør og medspiller på opførelsen af musik-forestillingen i Hadbjerg. Tomas havde spillet Broutcheks far og kendte historien ud og ind, og det ville være helt perfekt med Tomas' stemme, men hvad med pengene?

Jeg kontaktede derfor Zuzana Otcenaskova på Den Tjekkiske Ambassade og mødtes med hende i Århus den 20. august 2015. Ambassaden kunne give os 3.000 kroner som økonomisk støtte til lydbogen. Jeg fortalte hende, at vi satsede på at få Tomas Kofod som fortæller på "Ildfluer".

Tomas Ambt Kofod indtaler i hjemmestudio

Tomas Ambt Kofod og Douglas Emil Nielsen

Optagelse af lydbogen

Den 27. og 28. oktober 2015 optog Tomas og Emil lydbogen. Tomas havde sagt, at han gerne ville indtale bogen, selvom vi ikke kunne betale ham, det han var værd, fordi historien betød meget for ham. Bogen blev optaget i Kalundborg, som har en særlig betydning for Tomas, da det er der, han kommer fra. Optagelsen foregik under primitive forhold i et sommerhus. Emil havde skaffet professionelt udstyr, men de måtte bruge madrasser, puder, tæpper o.a., for at kunne skabe et studie. Da jeg hørte resultatet, vidste jeg, at Tomas var det bedste valg. Det kunne ikke have været nogen anden. Tomas vil altid være Broutcheks far i mit sind.

Tomas som Broutcheks far i musikteaterforestillingen i Hadbjerg